1. Кока кола

Всички разпознаваме това лого и това червено нали? Но това, което може би не знаете, е, че Coca-Cola започна като алтернатива на алкохола по време на сухия режим в САЩ. Освен това беше рекламирана като полезна напитка с невероятни медицински свойства. Една от първите реклами на Coca-Cola комуникира способността на напитката да лекува изтощението.

2. Big Mac

През 1969 г. McDonald’s представи Big Mac с концепцията, че това не е просто сандвич, а цялостно ястие. Малко хамбургери могат да твърдят, че са толкова известни нали? Въпреки първоначалните закачливи но успешни рекламни кампании, по-късно през 90-те Big Mac стана синоним на нездравословното хранене. Въпреки това Big Mac издържа на бурята и в момента се предлага по целия свят.

3. Apple Macintosh

Въпреки, че първият компютър Macintosh не е известен с много продажби, той запозна света с графичния интерфейс и мишката. Това помогна за придвижването на Apple до митичния статус, който има и в днешно време.

Под ръководството на Стив Джобс, Apple използва силни печатни реклами и рекламни кампании, за да представи Macintosh на света. Рекламата за Super Bowl, режисирана от Ридли Скот, е една от най-известните реклами в историята на рекламата.

Apple 1984 Super Bowl Commercial Introducing Macintosh Computer (HD)

Дигитални услуги от агенция за дигитален маркетинг Storm

поддръжка на социални мрежи

реклама в Google

реклама във Facebook

реклама в Instagram

поддръжка на Facebook страници

1 коментар

  1. 5 от най-добрите блогове за реклама, които да ползвате през 2022 | Storm.bg

    5 месеца

    […] Рекламата се променя непрекъснато, а добрата рекламна кампания е средството, което ще ви помогне да повишите осведомеността на клиентите, да достигнете цялостна разпознаваемост на бранда, а в даден момент истински добрата кампания се превръща във вирусна и това видга още по-високо level-а. […]