Офисите са чудесни места за опознаване на екипа и социализиране, но какво по-хубаво от това да прекарваш по цял ден с кучето си и да не пропускаш пратка от Еконт или Спиди. Дори при отслабване на мерките през 2025 проучванията сочат, че около 70% от служителите ще работят от вкъщи.

Дистанционната работа в агенции за дигитален маркетинг или други компании изисква голяма дисциплина. Ето няколко съвета за вашия нов дистанционен работен живот:

1. Създайте удобно работно пространство

Задължително нивото на очите трябва да е малко над и поне равна на горната част на екрана. Така очите се измарят по-малко. Опитайте се да не пестите от удобен стол. Трябва в седнало положение да сте с изправен гръб и врат. Струва си да говорите с работодателя си. Той най-вероятно ще има бюджет, за да подкрепи вас и грърба ви.

2. Движение

Ставайте по-рано и се раздвижвайте преди работа. За тези, които са късметлии морето е чудесно място за разходка преди работа. Йога също е чудесен начин за раздвижване, дори само с бърз 15-минутен видеоклип в YouTube може да направите чудеса.

3. Почивайте си от екрана

Работата пред монитор може да доведе до затруднено фокусиране, главоболие даже и дискомфот в очите. Кратки почивки от по 5 мин. ще ви освежи, за да можете да продължите.

4. Готвене

В уюта на собствения си дом, кухнята е лесно достъпна. Възползвайте се от това като в обедната почивка сготвите нещо вкусно и здравословно, като в същото време ще спестите и пари от junk food.

5. Стойте свързани

Поддържайте регулярен контакт с колегите си чрез групови чатове и видео връзки. Вече има достатъчно безплатни апликации, които вършат страхотна работа. Тъй като мерките са малко разхлабени, ние от агенция за дигитален маркетинг Storm се възползваме и каним клиентите си лично да се срещнем, за да имаме контакти лице в лице.